Kerja Kosong Pusat Perubatan Universiti Malaya 2022

Mencari Kerja Kosong, Pusat Perubatan Universiti Malaya 2022. Semoga senarai kerja kosong terkini ini membantu dalam urusan pencarian.

Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) Kuala Lumpur terletak di dalam kampus Universiti Malaya yang indah di sudut barat daya Kuala Lumpur, Malaysia. Ia telah dirasmikan secara rasmi pada 5 Ogos 1968, oleh Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agung, Duli Yang Maha Mulia, Seri Paduka Baginda, Yang Dipertuan Agung, Tuanku Ismail Nasarudin Shah, Ibni Alharmahum Sultan Zainal Abidin, dan dikenali ketika itu sebagai Hospital Universiti.

PPUM kini telah berkembang pesat menjadi kompleks perubatan dengan pembinaan bangunan perubatan penjagaan primer (1992), sayap timur yang memegang Makmal Diagnostik Klinikal dan Kompleks Perkhidmatan Klinikal (1997) yang diperbesarkan, dan bangunan Trauma & Kecemasan (2003). (2003). Bangunan baharu sedang dibangunkan untuk mengendalikan pertumbuhan dalam perkhidmatan pediatrik, obstetrik dan ginekologi. Pusat kecemerlangan dan penyelidikan baharu termasuk Pusat Penyiasatan Klinikal, Pusat Teknologi Bioperubatan, makmal analisis yang berbeza, serta kemudahan makmal haiwan yang paling luas di Malaysia.

Penyelidikan kolaboratif dengan rakan kongsi antarabangsa dan tempatan telah menggerakkan UMMC ke barisan hadapan dalam sains dan teknologi bioperubatan, merintis pertumbuhan pengetahuan dan penemuan baharu. Tumpuan utama PPUM kekal pada penyediaan latihan kepada kakitangan perubatan dan kesihatan bersekutu yang berkelayakan tinggi di kedua-dua peringkat prasiswazah dan pascasiswazah dalam pelbagai bidang pengkhususan, dengan matlamat menyediakan latihan kepada kakitangan perubatan dan kesihatan bersekutu yang berkelayakan tinggi di peringkat prasiswazah dan pascasiswazah.

Berikut adalah kerja-kerja kosong Pusat Perubatan Universiti Malaya yang diperlukan.

Kerja Kosong Pusat Perubatan Universiti Malaya 2022

Jawatan yang ditawarkan:

 • PEGAWAI FARMASI GRED UF41
 • PEGAWAI FARMASI PROVISIONAL GRED UF41
 • PEGAWAI SAINS (STATISTIK) GRED C41
 • PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41
 • ( JURU X-RAY GRED U29
 • PENOLONG PEGAWAI FARMASI GRED U29
 • ( JURU X-RAY (RADIOTERAPI) GRED U29
 • PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN GRED U29
 • JURUTEKNIK PERUBATAN GRED U19
 • JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19
 • PEMBANTU KEMAHIRAN H19 (AWAM)
 • PENGAWAL KESELAMATAN GED KP11
 • PEMBANTU AWAM GRED H11
 • PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN U11

Lokasi:

 • Kuala Lumpur

Syarat Kelayakan:

JawatanStatusKumpulan JawatanJumlah Kekosongan
PEGAWAI FARMASI GRED UF41KontrakPengurusan & ProfesionalCapaian
PEGAWAI FARMASI PROVISIONAL GRED UF41KontrakPengurusan & ProfesionalCapaian
PEGAWAI SAINS (STATISTIK) GRED C41KontrakPengurusan & ProfesionalCapaian
PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41KontrakPengurusan & ProfesionalCapaian
( JURU X-RAY GRED U29SementaraSokonganCapaian
PENOLONG PEGAWAI FARMASI GRED U29KontrakSokonganCapaian
( JURU X-RAY (RADIOTERAPI) GRED U29SementaraSokonganCapaian
PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN GRED U29Sementara/KontrakSokonganCapaian
JURUTEKNIK PERUBATAN GRED U19SementaraSokonganCapaian
JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19KontrakSokonganCapaian
PEMBANTU KEMAHIRAN H19 (AWAM)SementaraSokonganCapaian
PENGAWAL KESELAMATAN GED KP11Sementara/KontrakSokonganCapaian
PEMBANTU AWAM GRED H11SementaraSokonganCapaian
PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN U11SementaraSokonganCapaian
 1. Kelayakan SPM Sebagai Syarat Lantikan Dalam Perkhidmatan Awam.
  • Bagi tujuan pelantikan ke jawatan dalam perkhidmatan awam yang mensyaratkan kelayakan masuk di peringkat SPM, calon hendaklah memenuhi syarat minimum SPM berikut:
   • Dua (2) mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu di peringkat Kepujian dan empat (4) mata pelajaran lain di peringkat Lulus dalam satu peperiksaan SPM; atau
   • Dua (2) mata pelajaran termasuk Bahasa Melayu di peringkat Kepujian dan empat (4) mata pelajaran lain di peringkat Lulus yang terkumpul dalam dua peperiksaan SPM dalam tempoh tiga (3) tahun berturut-turut.
  • Selain itu, terdapat skim perkhidmatan tertentu yang mensyaratkan Kepujian/ Lulus dalam mata pelajaran tertentu selain daripada keperluan memenuhi syarat kelayakan seperti 1(a)(i) dan 1(a)(ii) di atas
 1. Kelayakan SVM Sebagai Syarat Lantikan Dalam Perkhidmatan Awam
  • Bagi tujuan pelantikan ke jawatan dalam perkhidmatan awam yang mensyaratkan kelayakan masuk di peringkat SVM, calon hendaklah memenuhi syarat minimum SVM berikut:
   i. Mata pelajaran Bahasa Melayu (Kod 1104) di peringkat Kepujian (Gred C); dan
   ii. Kelayakan SVM dalam bidang berkaitan mengikut syarat skim perkhidmatan.
 2. Syarat-syarat yang dinyatakan dalam perkara 1 dan 2 di atas adalah dikecualikan bagi bekas anggota polis/ bekas tentera yang memohon jawatan berikut tertakluk kepada calon telah disahkan dalam perkhidmatan ketika berkhidmat sebagai anggota polis/ tentera serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik dan berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Melayu dengan memuaskan:
Jawatan dan GredPangkat terakhir ketika berkhidmat sebagai anggota polis/tentera
 Pembantu Pertahanan  Awam Gred KP19 Sekurang-kurangnya Konstabel atau Prebet atau yang setaraf dengannya
 Pembantu Keselamatan  Gred KP19 Sekurang-kurangnya Konstabel atau Prebet atau yang setaraf dengannya
 Pembantu Penguat Kuasa  Gred KP19 Sekurang-kurangnya Konstabel atau Prebet atau yang setaraf dengannya
 Pembantu Kesatria Gred  S19 Sekurang-kurangnya Koperal
 Pegawai Bomba Gred KB19 Sekurang-kurangnya Prebet yang mempunyai pengalaman berkhidmat  sebagai Aerofireman Driver Class 1

SYARAT KELAYAKAN PENILAIAN MENENGAH RENDAH (PMR)/ PENTAKSIRAN TINGKATAN 3 (PT3)

 1. Kelayakan PMR/PT3 Sebagai Syarat Lantikan Dalam Perkhidmatan Awam
  • Bagi tujuan pelantikan ke jawatan dalam perkhidmatan awam yang mensyaratkan kelayakan masuk di peringkat PMR/PT3, calon hendaklah memenuhi syarat minimum PMR/PT3 iaitu
   a. memperoleh sekurang-kurangnya Kepujian (Gred C) dalam mata pelajaran Bahasa Melayu dan sekurang-kurangnya Lulus (Gred D) dalam empat (4) mata pelajaran lain termasuk mata pelajaran Matematik di peringkat PMR; atau
   b. memperoleh sekurang-kurangnya Kepujian (Gred C) dalam mata pelajaran Bahasa Melayu dan sekurang-kurangnya Lulus (Gred E) dalam empat (4) mata pelajaran lain termasuk mata pelajaran Matematik di peringkat PT3.
 2. Syarat-syarat yang dinyatakan dalam perkara 1 atas adalah dikecualikan bagi bekas anggota polis/ bekas tentera yang memohon jawatan berikut tertakluk kepada calon telah disahkan dalam perkhidmatan ketika berkhidmat sebagai anggota polis/ tentera serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik dan berkebolehan bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Melayu dengan memuaskan:
Jawatan dan GredPangkat terakhir ketika berkhidmat sebagai anggota polis/tentera
 Pengawal Keselamatan  Gred  KP11 Sekurang-kurangnya Konstabel Polis Sokongan atau Prebet atau yang  setaraf dengannya

Tarikh Tutup Permohonan : 7 Februari 2022

Untuk maklumat lanjut dan permohonan, bolehlah secara terus klik link ini.

Kerja Kosong Lain

Selain kerja kosong kerja kosong Pusat Perubatan Universiti Malaya 2022 ada beberapa lagi kerja kosong menarik untuk anda cuba. Contohnya seperti:

Pihak Hai.My tidak bertanggungjawab dengan permohonan yang dihantar. Segala permohonan hendaklah dihantar secara terus kepada pihak berkenaan.