Kerja Kosong CIMB 2021

Mencari kerja kosong CIMB 2021 ? Semoga senarai kerja kosong terkini ini membantu dalam urusan pencarian.

CIMB Group adalah bank universal ASEAN yang terkemuka dan salah satu penasihat korporat terkemuka di rantau ini. Ia juga merupakan peneraju dunia dalam kewangan Islam.

Kumpulan ini beribu pejabat di Kuala Lumpur, Malaysia, dan menawarkan produk dan perkhidmatan perbankan pengguna, perbankan komersial, perbankan pelaburan, perbankan Islam dan pengurusan aset. Ia merupakan kumpulan perbankan kelima terbesar dengan aset di ASEAN dan, pada akhir Mac 2021, mempunyai sekitar 34,000 kakitangan dan lebih dari 16 juta pelanggan.

CIMB Group Holdings Berhad telah disenaraikan di Pasaran Utama Bursa Malaysia sejak tahun 1987 dan mempunyai permodalan pasaran sebanyak RM43.1 bilion pada 31 Mac 2021. Pada 31 Mac 2021, jumlah aset berjumlah RM608.6 bilion, dengan jumlah pemegang saham dana sebanyak RM57.4 bilion dan jumlah aset Islam sebanyak RM150.0 bilion. Pada akhir April 2021, pemegang saham utama adalah Khazanah Nasional Berhad dengan 27.3%, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja dengan 16.1% dan Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) dengan 6.4%.

Berikut adalah senarai kerja-kerja kosong CIMB 2021.

CIMB Group

Associate Director

Lokasi : Kuala Lumpur

Syarat Kelayakan :

 • Ijazah Sarjana Muda, dalam apa jua bidang.
 • Sekurang-kurangnya 7 tahun pengalaman bekerja di bank antarabangsa atau tempatan terkemuka.
 • Penguasaan Bahasa Inggeris bertulis dan lisan yang kuat.

Tanggungjawab yang diperlukan :

 • Untuk menjalin hubungan yang kuat dan mendalam dengan pelanggan Kumpulan Sektor Awam, yang terdiri daripada kerajaan pusat Malaysia, kerajaan negeri dan agensi, institusi kewangan pembangunan dan memilih kredit berdaulat / multilateral dalam Majlis Kerjasama Teluk (GCC) dan Eropah.
 • Untuk mengenal pasti, mengumpulkan dan memahami keperluan dan kehendak perbankan pelanggan yang terus berkembang.
 • Untuk merangka dan merangka rancangan dan strategi dan membincangkannya secara dalaman dengan ketua pasukan.
 • Untuk terlibat dan bekerjasama dengan perniagaan masing-masing dalam Kumpulan CIMB untuk mengenal pasti keperluan / masalah pelanggan, berusaha mencari penyelesaian yang paling masuk akal dan membuatnya “dikemas dengan baik” dan dipersembahkan kepada pelanggan masing-masing dengan fasih dan tepat.

Job Type: Sepenuh masa

Gaji : Tidak Dinyatakan

Schedule : Day shift

Schedule : Waktu biasa

Untuk maklumat lanjut dan permohonan, bolehlah secara terus menghubungi atau klik link ini.

Assistant Vice President

Lokasi : Kuala Lumpur

Syarat Kelayakan :

 • Ijazah Sarjana dalam Ekonomi / Kewangan. Ijazah profesional seperti Chartered Financial Analyst (CFA) akan menjadi kelebihan tambahan.
 • Ahli ekonomi terlatih secara teknikal dengan kemahiran kuantitatif yang baik, termasuk ekonometrik.
 • Berpengalaman dan serba boleh untuk menerapkan kemahiran teknikal secara bijak untuk kedua-dua isu pasaran kewangan jangka pendek dan dasar ekonomi jangka panjang dan strategi korporat.
 • Pengalaman selama 10 tahun dalam penyelidikan ekonomi / pasaran atau bidang yang berkait rapat di bank / institusi kewangan / kumpulan pemikir yang ditubuhkan. Pengalaman 3 tahun dalam mengurus / menyelaraskan pengeluaran penyelidikan.

Tanggungjawab yang diperlukan :

 • Calon akan bekerjasama dengan Ketua Ekonomi Kumpulan dalam menyampaikan program kerja Analisis Ekonomi & Pasaran Global (GEMA)
 • Calon akan membantu Ketua Ekonomi Kumpulan dalam liputan untuk Malaysia, Indonesia, Singapura dan Thailand dan akan merangkumi ekonomi ASEAN yang lebih kecil seperti Filipina, Kemboja, dan Vietnam.
 • Sebagai sebahagian daripada usaha itu, Calon akan memelopori generasi ramalan global dasar menggunakan model makro global untuk memacu perbincangan pandangan yang lebih luas dari kumpulan.
 • Calon akan menyelaraskan dan menyumbang kepada penyelidikan antarabangsa ekonomi antara pejabat GEMA: CIMB ASEAN Weekly; Perspektif Ekonomi CIMB.
 • Calon akan mengarang Market Musings berkala yang memfokuskan pada faktor ekonomi / kewangan struktur atau akibat tertentu yang perlu dianalisis secara terperinci. Analisis tersebut akan merangkumi penggunaan ekonometrik siri masa untuk meletakkannya dalam keteraturan empirikal.
 • Calon akan menyelaraskan penyusunan senario ujian tekanan dua tahunan yang dikemukakan kepada Bank Negara Malaysia dan petunjuk amaran awal yang berkaitan
 • Calon akan menangani pelbagai pertanyaan maklumat dan statistik kepada GEMA, baik secara langsung atau melalui koordinasi dengan orang lain dalam kumpulan.
 • Tugas-tugas lain yang diberikan oleh Pengurusan dari semasa ke semasa.

Job Type: Sepenuh masa

Gaji : Tidak Dinyatakan

Schedule : Day shift

Schedule : Waktu biasa

Untuk maklumat lanjut dan permohonan, bolehlah secara terus menghubungi atau klik link ini.

Kerja Kosong Lain

Selain kerja kosong CIMB ada beberapa lagi kerja kosong menarik untuk anda cuba. Contohnya seperti:

Pihak Hai.My tidak bertanggungjawab dengan permohonan yang dihantar. Segala permohonan hendaklah dihantar secara terus kepada pihak berkenaan.