Kerja Kosong Samsung 2021

Mencari kerja kosong Samsung 2021 ? Semoga senarai kerja kosong terkini ini membantu dalam urusan pencarian.

Samsung Electronics adalah peneraju teknologi global, membuka kemungkinan baru bagi orang di mana sahaja. Melalui inovasi dan penemuan tanpa henti, kami mengubah dunia TV, telefon pintar, peranti yang dapat dipakai, tablet, kamera, peralatan digital, sistem rangkaian, alat perubatan, semikonduktor dan penyelesaian LED. Samsung juga menerajui ruang Internet of Things melalui, antara lain, inisiatif Kesihatan Rumah dan Kesihatan Digital kami.

Sejak ditubuhkan pada tahun 1969, Samsung Electronics telah berkembang menjadi salah satu syarikat teknologi terkemuka di dunia, dan telah dikenali sebagai salah satu daripada 10 jenama global teratas. Rangkaian kami kini meluas di seluruh dunia, dan Samsung sangat berbangga dengan kreativiti dan kepelbagaian orang berbakatnya, yang mendorong pertumbuhan kami.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila kunjungi laman web kami di www.samsung.com dan ruang berita rasmi kami di news.samsung.com.

Berikut adalah senarai kerja-kerja kosong Samsung 2021.

Samsung Electronics

Professional, Indirect Procurement

Lokasi : KL Eco City

Syarat Kelayakan :

 • Umumnya memerlukan ijazah sarjana muda dengan pengalaman berkaitan minimum 2 tahun, atau ijazah lanjutan tanpa pengalaman

Tanggungjawab yang diperlukan :

 • Membangunkan kepakaran profesional dengan mematuhi dasar dan prosedur syarikat
 • Mengusahakan masalah dengan skop sederhana di mana menganalisis situasi atau data memerlukan tinjauan mengenai pelbagai faktor
 • Melaksanakan pertimbangan dalam prosedur dan amalan yang ditentukan untuk menentukan tindakan yang sesuai
 • Biasanya menerima arahan umum mengenai kerja rutin dengan arahan terperinci mengenai projek atau tugasan baru

Job Type: Sepenuh masa

Gaji : Tidak Dinyatakan

Schedule : Day shift

Schedule : Waktu biasa

Untuk maklumat lanjut dan permohonan, bolehlah secara terus menghubungi atau klik link ini.

AV SCM & Operation Support

Lokasi : KL Eco City

Syarat Kelayakan :

 • Belajar menggunakan konsep profesional. Mengamalkan dasar dan prosedur syarikat untuk menyelesaikan masalah rutin
 • Mengusahakan masalah dengan skop terhad. Mematuhi amalan dan prosedur standard
 • Arahan terperinci mengenai semua kerja akan diberikan

Tanggungjawab yang diperlukan :

 1. [Mengatur mesyuarat operasi global] Menyiapkan bahan mesyuarat di mana isu penawaran dan permintaan kritikal dibincangkan dan pihak pengurusan dapat membuat keputusan cepat.
 2. [Operasi pelan induk] Melaksanakan perancangan untuk menjamin keterlihatan penjualan dan pengeluaran melalui peningkatan dan penstabilan logik yang menyediakan RTF (Return To Forecast).
 3. [Menyelesaikan masalah semasa operasi rantaian bekalan] Menganalisis masalah dalam rantaian bekalan dengan menguruskan permintaan dan sumber jangka pertengahan hingga jangka panjang terlebih dahulu untuk mewujudkan rantaian bekalan yang optimum.
 4. [Pengurusan data induk SCM (Supply Chain Management)] Menyediakan bahan untuk menguruskan peningkatan awal dan pelancaran setiap model, dan memperuntukkan dan mengurus sumber dengan cekap dengan mempertimbangkan PLC (Product Life Cycle).
 5. [Pengoptimuman lokasi pembekal] Siapkan strategi penawaran dan peruntukan kuantiti yang berfokus pada untung dan rugi dengan menganalisis daya saing lokasi pembekal (masa petunjuk, kos logistik, tarif khusus, kos bahan, dll.).
 6. [Pengurusan stok] Melakukan pengurusan stok dengan mempertimbangkan masa utama setiap wilayah untuk mengelakkan penuaan stok.

Job Type: Sepenuh masa

Gaji : Tidak Dinyatakan

Schedule : Day shift

Schedule : Waktu biasa

Untuk maklumat lanjut dan permohonan, bolehlah secara terus menghubungi atau klik link ini.

Kerja Kosong Lain

Selain kerja kosong Samsung ada beberapa lagi kerja kosong menarik untuk anda cuba. Contohnya seperti:

Pihak Hai.My tidak bertanggungjawab dengan permohonan yang dihantar. Segala permohonan hendaklah dihantar secara terus kepada pihak berkenaan.